onsdag 23. desember 2015

Med ønske om en god jul, og tradisjonen lille julaften som såvidt ble holdt i hevd

Som nevnt tidligere har broderen og jeg hatt som tradisjon å pakke stolsekkene, hive haglene på skuldrene og ta en siste jakttur for året lille julaften. I år var det mer enn en ting som ikke var som det pleier, men vi fikk oss om ikke annet en tur på skauen.

Jeg har de siste dagene gått endel i terrenget vi i dag skulle avlegge jaktturen vår. Dels for at det rett og slett er koselig å besøke gamle trakter, men det har også vært for å se hvordan det er med vilt der i år (da spesielt fugl). De siste dagene har i så måte vist at det er lite liv i skogen for tiden. På det aktuelle terrenget ser det ut til å være greit med elg og noe rådyr. Utover dette har jeg nesten ikke sett snurten av eller sportegn etter andre dyr. Det har ikke vært annet å se enn ei enslig røy. Med dette i mente ble det til at haglene ble igjen hjemme. Både samvittighet og sunn fornuft tilsa at det var det eneste riktige.

Det andre som ikke var som det pleier var at det som skulle bli årets siste jakttur også skulle bli årets første. Men som allerede nevnt ble haglene hjemme, og da har det rett og slett blitt slik at året 2015 passerer uten en eneste jakttur.

Det ble uansett en tur på skauen med kaffe og brødblingser. Lopi storkoste seg siden han også i dag fikk løpe fri. Værmessig var det ikke mye å skryte av, og det er lite som skulle tilsi at vi snart går over i januar måned. Skogen var ikke kledd i hvitt, og det som kom fra oven var regn. Det var ikke den store dagen for kameralek, men det ble knipset et par bilder mellom bygene.

Det er uansett alltid like godt å komme seg ut. Vi fant oss vel til rette under helleren i ly mot regnet, og kaffen slurpet vi i oss mellom skrøner som vi begge har hørt mang en gang tidligere.

Da gjenstår det bare å ønske dere som eventuelt svinser innom her en riktig god jul!

Så får vi se om det blir en tur i romjula og over nyttår....

Lopi speidet like mye etter vilt som oss
Kaffe og skrøner under helleren
Kaffen smakte som alltid
Det var til og med et eget hyllesystem under helleren
Der ute i skogens rike

1 kommentar:

  1. Er deprimerndes lite fugl i fjella dessverre, og lite av den jule-snøen. Men dokke kom dokke ut i det minste ;-) her vart ikkje tradisjonen som før heller, så jula vart litt rar. Men den som er ute, den får oppleve!
    God jul og godt nyttår til deg og Lopi :-)

    SvarSlett