tirsdag 14. oktober 2014

Tilbake på Høgjæren

Det er en stund siden jeg har vært på Høgjæren, men i dag var jeg atter tilbake. Til tross for at jeg er ute og lufter vettet daglig så var det fint å være tilbake her oppe. Nå som mørket senker seg langt tidligere enn hva som var tilfellet for bare kort tid siden er det fint å ha et område i nærheten hvor jeg kan slå to fluer i en smekk.

Tur med rakkaren i gulsvidd lynghei og jakt etter ørret i Holmavatn var de to "fluene" som ble slått i samme smekken i dag.

På tur med rakkaren
Fluestanga i høstfarger
Etter å ha unnagjort gåturen med han firbente ble det tatt plass langs bredden ved Holmavatn. At det ville være lite insekter var jeg sikker på. Allikevel var jeg overbevist om at det måtte være noen fjærmygg som ville få ørreten til å finne veien til overflaten. Det første jeg blir møtt med er da også to vak. Så blir det stille....ingen vak er å se. Ettersom tiden går benytter jeg meg av anledningen til å leke litt med kameraet, og når solen begynner å stå lavt begynner også fargene å leke. Mens fargene leker på himmelen og jeg leker på land begynner sannelig ørreten å leke i vannet også. Det er rett og slett mangt et vak å se på en overflate som rødmer av fargespillet på himmelen.

Venter på vak
Sola er i ferd med å takke for seg
Vakringer
Ikke vanskelig å finne roen i en sådan stund
Ganske kjapt ser jeg en ørret som er oppe gjentatte ganger i et lite område. Snike snike, svosj svosj og en cdc mygg er servert. Ørreten tar raskt, og tilslaget er om mulig enda raskere. Det må være tidenes dårligste tilslag tenker jeg. Forberedt på at det var sjansen jeg fikk på den ørreten blir jeg stående noen minutter å se om den igjen vil vise seg. Den er ikke blyg den prikkepetteren der så etter noen minutter bryter han igjen overflaten. Myggen min blir på ny servert. Om den tar igjen skal jeg jaggu ikke være like rask denne gangen. Det forbanner jeg meg på! Den tar en gang til....Og jeg driter meg ut en gang til....Jeg var vel så langt fra rask at jeg ble altfor treg. Det blir mumlet og sukket litt før blikket igjen søker etter nye vak. Det er overraskende bra vakaktivitet, og jeg kaster etter et par til. Når jeg for tredje gang roter det til, og presterer et tilslag som ikke er i nærheten av hva det bør være...ja da blir det mørkt. Ikke bare i eget hode, men også rundt meg. Snuten vendes hjemover.....10 kommentarer:

 1. Det var virkelig noen bra bilder! Så ut som en fin fin kveld:))

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Det var en flott kveld selv om det var irriterende å rote det til med fiskestanga!

   Slett
 2. Härliga bilder från turen!! :)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder :)

  Er bare å satse på bedre fiskelykke neste gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.

   Ja om det blir vær til det satser jeg vel på at det blir en runde eller to til før isen legger seg:)

   Slett
 4. Herlig med slike turer. Nydelige bilder som beskriver stemningen godt. Nesten rart det er såpass med vaking nå men så er det ikke alltid like lett å forstå seg på fiske heller... Du er ikke alene om å måtte trene mer på tilslaget.. JEG og.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Det er fremdeles aktivitet, primært på fjærmygg antar jeg. Det var spesielt i tidsrommet nå solen takket for seg det tok seg veldig opp med vak.

   Når det gjelder tilslag begynner jeg så smått å lure. Det har vært altfor mange bom!

   Slett
 5. Flott innlegg! Så lenge det er varmegrader opp mot tosifret her på sørvestlandet så er ørreten i aktivitet. Jeg skal ha meg en tur etter brunørreten til helga er planen. :)

  SvarSlett
 6. Herlig innlegg og flotte bilder! Har allerede begynt nedtellingen til våren :)

  SvarSlett