tirsdag 30. september 2014

Bokhylla #2

Det er tid for bok nummer 2 i "bokhylla".

Også bok nummer 2 begynner å bli "voksen". Utgitt i 1970 og slitt i kantene.Tittel: Fanteliv med fiskestangfra Haukeli til Hoalloluobbal.
Forfatter: Thorbjørn Tufte
Beskrivelse: "Thorbjørn Tufte har med sine tre tidligere bøker skaffet seg en stor leserkrets. Årets bok handler, som de tidligere, først og fremst om fisketurer i skog og fjell både nord og sør i landet. Forfatteren evner som få å gjøre leseren delaktig i de erfaringer han har gjort, stemningen ved de lange vandringer over veiløse vidder, den intense dramatikk i basketakene med sprelsk ørret eller ung torsk og den gutteaktige lengsel etter å komme bakom blånene der drømmenes fiskevann må ligge. Årets bok begynner med en beretning om de ildsjeler som i mørke høstnetter fanger stamfisk til fiskepleien i Oslomarka, den tar oss med til flere av våre fineste nasjonalparker og fjellområder - til sommerhete og knastørre reinmoseflyer i femundsmarka eller til vinterfiske på solflommende fjellvann på Haukeli".


2 kommentarer:

  1. Tufte er ikke feil lesestoff! Fant ikke denne i bokhylla mi nå og bestilte derfor nettopp et eksemplar. Takk for tipset! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig Bjarne, og god lesing når den tid kommer!:)

      Slett