søndag 7. september 2014

Bokhylla #1

Helgen nærmer seg slutten, og det ble dårlig med telttur. Når sant skal sies så var det "riktig" helg å ikke ha anledning til å pakke sekken all den tid det har vært ganske så regnfullt. Ikke så galt at det ikke er godt for noe heter det, og for mitt vedkommende koser jeg meg gjerne med en bok når man må holde seg hjemme.

I det som nå har blitt døpt bokhylla vil det med ujevne mellomrom bli lagt ut ei ny bok. Bøkene vil dreie seg om natur eller friluftsliv i en eller annen form. Noen opplagte, og kanskje noen litt mindre opplagte. Jeg kommer ikke til å begi meg ut på noen form for anmeldelser så ta det for hva det er. Jeg kommer trolig bare til å gjengi teksten som står på baksiden av boka. Selv er jeg stadig på let etter nye bøker så kom gjerne med tips.

Hva som skulle være første bok ut var ikke så lett. For å gjøre det enkelt falt jeg ned på at den eldste jeg har i bokhylla skulle komme først. En riktig klassiker.


Tittel: Tre i Norge ved to av dem.
Forfatter: Walter J. Clutterbuck og James A. Lee
Beskrivelse: Da mitt eksemplar er fra 1889 og ikke har en beskrivelse på baksiden er nedenforstående tekst hentet fra Dreyers forlag. Handlingen/reisekildringen beskriver reisen og oppholdet til tre unge engelskmenn som i 1880 bedriver jakt og fiske i Jotunheimen.

Ung og smittende friluftsglede, duggfriske jakt- fiske og padleopplevelser, skarpe iakttagelser av naturen og menneskene, atmosfæren fra karjolenes og skysskarenens tid... Alt krydret med uforlignelig engelsk humor. 

Presse:

"... den mest folkekjære av fjellitterære klassikere i dette landet [...] Ingen annen skildring av den norske fjellheimen levert av utlendinger kan måle seg med denne ..."  (Svein Johs Ottesen, AFTENPOSTEN)

"... at foreliggende skildring er morsom, det kan vi underskrive. Her møter vi engelsk fortellerkunst på sitt aller beste, og vi støter titt og ofte på engelskmennenes berømmelige "understatements" [...] Dette er en bok som en humrer over, og at 1882 er utgivelsesåret, er ingen hindring for en god leseropplevelse også i dag. Spesielt jakt- og fiskeinteresserte vil med stort utbytte og stor fornøyelse følge "tre i Norge ved to av dem." (Audun Mosevoll, DAGEN)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar