søndag 22. desember 2013

Tradisjonen på lille julaften blir i år brutt

Det er litt vemodig, men i morgen blir det ikke den årlige turen med broderen. Vi har hatt som tradisjon å ta oss en tur på jakt denne dagen. Et hyggelig avbrekk fra stress og mas. All den tid jeg har bodd alle andre steder en "hjemme" de siste 14 årene har det blitt noe mindre tid med familie en hva jeg kunne ønske. Derfor har det vært særlig trivelig med denne årlige tradisjonen. Det har vært mest for turens skyld, men hagla har også vært med så litt jakt har det også blitt selv om bål og kaffe har vært det viktigste. I morgen blir altså denne tradisjonen brutt. Broderen har dette året vært ikledd kongens klær, og han er ikke hjemme før utpå kvelden engang. Jeg ble derfor sittende å se tilbake på turene gjennom bilder på dataen.

For et par tre år siden gikk turen til Abusdal. Det snødde tidvis noe voldsomt denne dagen, men vi trasket innpå heia uten truger eller ski.

Er det noe fugl i sikte mon tro

Innover heia støkte vi opp flere fugler, men alle var utenfor skuddhold. Det var både orrfugl og storfugl på vingene. En tere eller to som vi sier lokalt var også å se (tere er altså tiur). Etter å ha kommet godt innpå heia ble det fyring av bål med kaffe og pølser mens snøværet tiltok.

Bålet er straks i gang

Broderen tygger pølser med bålet

 Etter å ha gumlet nok pølser og drukket nok kaffe ble det til å begyne å loffe hjemover igjen. I tett snødrev og i et kronglete terreng silte svetten der det bar tilbake til bilen. Hagla var ladd, men det var ikke like mye fugl å se på tilbakeveien. Når vi var ca 150 meter fra bilen ble hagla tømt for ammunisjon. Det skulle vi ikke gjort. Etter å ha tømt hagla flakset det opp en flott røy på ca 10 meters avstand. Vi kunne ikke annet enn å kikke på hverandre, trekke litt på skuldrene og konstantere at murphy`s lov fremdeles er gjeldende.

Dårlig sikt utover dalen på vei hjem

Jeg håper tradisjonen kan bli gjennopplivet neste år!1 kommentar:

  1. Fine minner å se tilbake på selv om det ikke blir tur i år. Sjøl blir det sjøørretfiske innafor i morgen formiddag på meg før stormen kommer. Var og fikk tak en linekurv i dag så det blir orden på fluesnøret i vindkastene. Ha en fin jul! :)

    SvarSlett